czwartek, 23 lipca 2015

Tarta truskawkowo jagodowa

Skończył się cały mój zapas jagód, co prawda był niewielki ale jednak zniknął ........w naszych brzuszkach:)
Na życzenie Igi pokleiłyśmy pierogi według przepisu  z bloga jadłonomia, ale były tak pyszne, że nie zdążyłam nawet pstryknąć fotki:)  Zrobiłyśmy do nich sos waniliowo - miętowy, który uzupełnił słodko-kwaśny smak jagód.
Ostatnie kuleczki dorzuciłyśmy do przepysznej tarty truskawkowo - jagodowej. Tartę robię zawsze według przepisu umieszczonego na blogu mojegotowanie, z 2 małymi wyjątkami, zamiast margaryny w cieście używam masła, a zamiast śmietany jogurtu naturalnego. 
Ta tarta zawsze wychodzi rewelacyjna!!! Polecam









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz:)